Att hinna med

Nu inför denna lilla bebisens ankomst vill man bereda allt så bra det går. För att göra det satsar jag på att just nu läsa på två terminer samtidigt för att på så vis få lite mer tid hemma med den lille. Då behöver jag inte komma tillbaka mitt i en termin utan kan vänta till efter sommaren 2012. Förutsatt att jag klarar det så klart...

Jag måste erkänna att jag gick in i detta med stor entusiasm och vilja, men jag inser att studierna inte kan ta all min tid. Min tid med famlijen blir svårare att få till och mina så kallade fritidsintressen känns enormt knappa just nu. Mitt problem är att jag inte vill inse mina begränsningar utan att jag så gärna vill hinna med allt.

Jag tror inte att jag är ensam om detta problem. Alltför många gör nog som jag, stressar mellan jobb och familj och glömmer på något sätt bort sig själva. Jag vet för min del att detta är fram till jul, och alltså en kort period, så det får mig att fortsätta se hoppfullt på min plan.

Det jag främst måste hinna med är att ta hand om mig själv och barnet i magen. Jag har kommit in i vecka 23 och jag måste inse att jag har kommit ganska långt in i graviditeten. Det är inte längre en början utan snarare en etablerad resa, där målet blir mer och mer tydligt.

Måtte jag bara hinna med att fixa allt innan. Jag har inte ens hunnit till apoteket för att köpa järntabletter, som jag de andra gångerna började äta i vecka 21. Jag känner dock inte att jag behöver dem, men det kanske inte beror på att jag är pigg och alert. Det kanske har att göra med att jag inte har hunnit känna efter...

Kommentarer

Populära inlägg