Spännande ultraljud!

Idag var jag och Kristian på ultraljud i Borås. Vi har under hela graviditeten kallat bebisen i magen för "Sten-Åke". En av avsikterna med dagens ultraljud var att få reda på om det är en pojke eller flicka jag bär. Frågan är alltså om vi kommer kunna kalla bebisen för "Sten-Åke" även resten av graviditeten.

Eftersom vi fick reda på att Elliot var död via apparatur på sjukhuset, så är jag väldigt nervös varje gång någon läkare eller barnmorska ska lyssna på barnets hjärta eller göra ett ultraljud. Så även denna gång, trots att "Sten-Åke" sparkade vilt bara ett par minuter innan vi gick in i undersökningsrummet.

Det är alltför välbekanta lokaler, på Specialmödravården i Borås. Vägg i vägg med förlossningen, där vi för drygt två år sedan fick vårt livs värsta besked.

Så fort jag ser bebisen på TV:n framför blir jag lugn och koncentrerar mig på det jag ser. Våran fantastiska läkare som följt oss under två års tid går igenom och mäter på många ställen för att kontrollera att allt är okej. Och det är det. Känns bra.

Då kommer den frågan som känns så spännande. Kommer vi kunna kalla bebisen för "Sten-Åke" även i fortsättningen, i väntan på ett mer permanent namn. Vi frågar om det är en pojke eller flicka. Vår läkare tittar lite extra och frågar sedan om vi själva kan se något. Då förstår jag att det finns en snopp där även om jag inte kan se den. En pojke alltså... "Sten-Åke" får fungera som arbetsnamn även framöver tills vi kommer överens om ett annat namn. Men mer om det nån annan gång.

Kommentarer

  1. Trevlig blogg!

    Sten-Åke låter som ett klockrent namn om ni inte vågar er på Kakafonia.

    mvh David Einebrant

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg