Dröm gärna, men begränsa dig inte

Jag tycker det är viktigt att man hela tiden håller drömmar vid liv. Att man vågar tro på framtiden och det som finns gömt där. Det kan finnas olika drömmar framför oss men det gemensamma är att det håller oss motiverade och får oss att fokusera framåt, mot det vi vill åstadkomma eller ta del av.

Det är självklart att man ska försöka nå sina mål, men det är svårt då det kan visa sig att drömmar går i kras och förhoppningar grusas. Kanske har man byggt sin dröm beroende av en annan person. Kanske går inte livet som det var tänkt och kanske kommer något annat i vägen. Jag tror att det viktiga då är att se in i sig själv och se vad man själv kan åstadkomma. Inte göra sig beroende av någon annan för att uppnå sina mål i livet. Att inte låta någon annan orsaka olycka för dig själv. Då kan du heller inte skylla på någon annan. Du är själv boss i ditt eget liv. I alla fall är det så det borde vara.

Några drömmar jag har är starkt knutna till Kristian och mina barn men några är helt upp till mig själv. Som inte beror på någon annan. Sedan har jag alltid Gud jag kan vända mig till. Som inte bryr sig om ifall jag uppnår mina drömmar eller inte. Någon som alltid kommer älska mig hur många gånger jag än misslyckas. Det är det bästa för mig trots allt. Då kan drömmar ibland vänta ett tag.

Kommentarer

  1. Kloka ord Josefin, detta borde man bli påmind om mycket oftare.
    Dream on!
    Kramar
    Maria

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg