Ljuvlig ros

Vi har sugit på karamellen länge, men nu har vi äntligen bestämt oss. Precis som sin storebror ska Hillevi få tre namn. Hillevi bestämde vi på en gång. Vi såg att hon var en tuff tjej så det passar henne. Det betyder stridsmö eller stark kvinna. Vad hon visat hittills i sitt lilla liv verkar det stämma.

Karin får hon heta efter den fantastiska barnmorska som hjälpte henne till världen. Eller ja, hon hade ju rätt bråttom ut lilla Hillevi, men Karin hjälpte till det allra sista. Hon har även varit med på de andra två förlossningarna, och eftersom vi gillar henne skarpt var det självklart att Hillevi skulle få ett namn efter henne. Karin betyder ren.

Vi har velat fram och tillbaka huruvida hon ska ha ett tredje namn eller inte. Man vill inte ge ett namn bara för att utan det ska kännas bra. Flera namn har testats, men inget har känts riktigt bra förutom ett. Eden kommer bli hennes tredje namn. Det betyder ljuvlig så det passar så klart alldeles utmärkt. Sen ville vi ha ett namn som var bibliskt och det kan man ju lugnt säga att det är.

Så här är hon: Karin Eden Hillevi Roos. Den rena, ljuvliga och starka rosen helt enkelt.

Kommentarer

Populära inlägg