Broderlig kärlek


Jag har upptäkt nya egenskaper hos den lilla storebrodern under tiden jag varit hemma. Något jag ofta får bevittna är små kärlekshandlingar som bekräftar det starka band han har till sin lillasyster.

Ibland när Hillevi har börjat gnälla och jag inte, enligt Mille, gått till henne tillräckligt snabbt händer det grejer. Mille kastar sig från det han håller på med och springer allt vad han har fram till Hillevi och sätter i nappen. Samtidigt ger hela hans yttre signaler till mig om att jag borde gått tidigare. Och då får man lite dåligt samvete, när ens son verkar mer moderlig än vad jag är.

På något vis verkar han sätta Hillevi i främsta rummet. Han tittar till henne det första han gör på morgonen och det sista han gör innan han lägger sig. Det har redan hunnit utvecklas rutiner för hur han visar sin kärlek till henne. Helt plötsligt får han ett ryck och springer fram till henne och ger henne en kram och en puss. Just då är det viktigast för honom. Tänk om han inte skulle få det, då skulle han uppriktigt bli väldigt ledsen och oroad.

Kommentarer

  1. Det låter alldeles fantastiskt och inte särskilt typiskt. Han verkar vara ett ovanligt barn:-)
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg