Tid, energi, julfrid

Det är få dagar kvar nu till jul och i vårt nya hem känner vi av stressen lite på ett annat sätt än andra år. Vi har flyttat i advent två gånger förut, men denna gång har vi många parallella projekt på gång och allt har en deadline. Utöver att vi ska fira jul hos oss iår har vi lite kvar på lägenheten vi ska hyra ut att fixa. Sedan har inte riktigt känslan av jul infunnit sig bland kartonger och oinhandlade julklappar. För när ska vi ha hunnit med det?

I allt detta känner jag ändå att jag kan vara lugn. Vi har under hela hemletarprocessen känt stöd från omgivning och vi har varit noga att be mycket över det för att inte göra något förhastat. Det är liksom alltid bra att ha Gud med sig.

Vi har trots allt så mycket att vara tacksamma över så här i jultid och även om vissa saker inte hinns med eller drar iväg i kostnader så löser sig det mesta, i alla fall det viktigaste. Och det sagt av en sådan som jag, en kontrollmänniska, men med viss erfarenhet inom ämnet.

Det lönar sig sällan att oroa sig. Det är tid och energi bortkastad eftersom de flesta orosmolnen är tomma på nederbörd. Tänk efter själv. Dessutom några kloka från någon jag inte vet vem som har sagt. Men klok är hen: "oro är ränta du idag får betala på morgondagens bekymmer".

Ränta vill man ju inte betala mer än ja, inget egentligen. Så: god jul på er. Låt friden infinna sig!

Kommentarer

Populära inlägg