Vem är du?


Jag är så otroligt nyfiken på vår lille kille. Ingen känner honom så väl som vi och ändå vet man så lite. Man har lärt sig mycket om hans olika humör, viljor och vanor men det finns många luckor gällande hans person som man vill fylla ut.

Det räcker inte att vara nyfiken på hans inre, självklart är man också nyfiken på hans yttre. Hur kommer han se ut som åttaåring, tonåring, vuxen? De flesta säger att är pappas pojke, bortsett från ögonen som tydligen är mina. De flesta menar att Mille utséendemässigt är mer en Roos än en Westerberg, men å andra sidan finns det en del som hävdar motsatsen. Det härliga är ju att han faktiskt är en blandning. Lika mycket av mig som av Kristian, så framtiden lär visa upp fler av våra respektive sidor i honom.


Det är fascinerande tycker jag hur ett barn kan vara så påtagligt lik både mamman och pappan, trots att dessa oftast ser helt olika ut. Det är väl det som är det fantastiska med barnen. Att de lyckas länka samman det som till synes verkar så olikt. Från början har vi fått anlag från våra föräldrar, men vi utvecklar också andra drag på egen hand. Det finns egenskaper och talanger i oss som bara väntar på att växa och utvecklas bara vi vill det.

Jag tänker på en berättelse som många av oss hört ur bibeln som är nyttig att ta till sig oavsett om man är kristen eller inte. Berättelsen om talenterna. Tjänarna som av sin husbonde fick talenter att förvalta. Resultatet blev att de flesta lyckades öka värdet på det de hade fått medan en av dem inte brydde sig om det och således inte fick sin talent att växa i värde. Tolkar man den berättelsen gäller det att ta vara på det man har. De egenskaper, resurser och talanger man fått. Vissa av oss har fått mer och andra mindre, men vi har alla fått något värdefullt. Det är vår uppgift att göra det vi kan för att få våra gåvor att växa. Då kan vi också växa som människor.


Mille och alla andra barn har fått sina egenskaper och vissa egenskaper är inte lätta att bemästra. I livet möter vi också svårigheter som kan bli hinder för oss. Även om man känner sig missgynnad får man tänka att man trots allt är den man är. Det tack vare både våra gåvor och brister. Vilken talent/talang har du att utveckla i ditt liv? Vem är du?

Kommentarer

Populära inlägg